» » Various - Antology Of Macedonian Chalga - Антологија На Македонската Чалгија
MP3: 1906 mb

Various - Antology Of Macedonian Chalga - Антологија На Македонската Чалгија download mp3

Various - Antology Of Macedonian Chalga - Антологија На Македонската Чалгија download mp3
 • Performer: Various
 • Title: Antology Of Macedonian Chalga - Антологија На Македонската Чалгија
 • Category: Country & Folk & World
 • Date of release: 2006
 • Music style: Country, Folk
 • Rating: 4.8
 • Votes 877
 • Formats RA MP4 TTA AA DMF VOC MP2
Various - Antology Of Macedonian Chalga - Антологија На Македонската Чалгија download mp3

Tracklist Hide Credits

1-1 Наум Петрески* Море Три Години Стамбол Го Шетав
1-2 Виолета Томовска* Дафино Вино Црвено
1-3 Душко Георгиевски* Ајде Абер Дојде Ајше Бре Мори
1-4 Various Голема Риџа Ти Чинам
1-5 Сузана Спасовска* Ајде Разболе Се Мојто Ливе
1-6 Виолета Томовска* Бело Лице Љубам Јас
1-7 Наум Петрески* Билјана Платно Белеше
1-8 Виолета Томовска* Саноќ Седам Трено
1-9 Наум Петрески* Бог Да Бие Кој Прв Почна
1-10 Сузана Спасовска* Бог Да Бие Наумчета
1-11 Наум Петрески* Ајде Дали Знаеш, Паметиш Милице
1-12 Виолета Томовска* На Секо Ќоше И Оро
1-13 Various Бог Да Бие Русе
1-14 Various Елено, Ќерко, Елено
1-15 Душко Георгиевски* Филизо, Моме, Филизо
1-16 Наум Петрески* Павле Ми Пие
1-17 Сузана Спасовска* Абер Ми Дојде од Солуна Града
1-18 Маргица Антевска* Гугуче Гука На Двори
1-19 Сузана Спасовска* Судбо Моја
1-20 Various Ибраим Оџа (Инструментал)
2-1 Наум Петрески* Ферман Дојде, Џанам, Од Стамбола
2-2 Сузана Спасовска* Ја Излези Стара Мајко На Пенџерето
2-3 Various Кондисал Ајредин Паша
2-4 Наум Петрески* Каж Јано, Кажи Душо
2-5 Наум Петрески* Крушево Абер Пристигна
2-6 Various Марие Млада Невесто
2-7 Наум Петрески* На Срце Ми Лежи Мила Мамо
2-8 Маргица Антевска* Ој Овчаре, Мој Чобане
2-9 Наум Петрески* На Струга Дуќан Да Имам
2-10 Наум Петрески* Не Се Бели Маре Мори
2-11 Сузана Спасовска* Не Си Го Продавај Кољо Чифликот
2-12 Сузана Спасовска* Не Виткај Се Софче
2-13 Various Невесто Тенка Висока
2-14 Сузана Спасовска* Нејќум Невеста Да Бидам
2-15 Наум Петрески* Од Умот Се Подизгубив
2-16 Виолета Томовска* Ој Вардаре Македонски
Written-By – Јонче Христовски*
2-17 Наум Петрески* Ој Зарино, Прва Севдо
2-18 Сузана Спасовска*, Душко Георгиевски* Кажи Славке, Кажи Ќерко
2-19 Наум Петрески* По Друм Одам, По Друм Шетам
2-20 Виолета Томовска* Каранфило, Фил Фило
2-21 Наум Петрески* Засвирете Ми Чалгии
Written-By – Јонче Христовски*
3-1 Наум Петрески* Слушам Кај Шумат Шумите
3-2 Various Чифте, Чите, Пајтонлари
3-3 Сузана Спасовска* Ајде Се Разболе Младо Македонче
3-4 Наум Петрески* Срце Ме Боли За Трпана
3-5 Душко Георгиевски* Збогум Мајко
Written-By – Никола Бадев*
3-6 Наум Петрески* Разболе Се Мојата Ирина
3-7 Наум Петрески* Сардисале Лешочкиот Манастир
3-8 Сузана Спасовска* Там Дека Има Високи Чардаци
3-9 Наум Петрески* Се Собрале Комитите
3-10 Виолета Томовска* Се Запали Пиле Трено
3-11 Сузана Спасовска* Сношти Поминав, Заминав
3-12 Виолета Томовска*, Сузана Спасовска* Сношти Те Пратив На Вода Ќерко
3-13 Маргица Антевска* Со Маки Сум Се Родил Јас
3-14 Виолета Томовска*, Наум Петрески* Три Години Болен Лежам
3-15 Наум Петрески* Те Видов И Се Заљубив
3-16 Дафина Антовска* Учи Ме Мајко, Карај Ме
3-17 Раим Баки* Прошетала Јовка Кумановка
3-18 Наум Петрески* Мори Моме Магде
3-19 Виолета Томовска* Тури Мајко, Тури
3-20 Сузана Спасовска* Што Ја Нема Цвета Мома
3-21 Виолета Томовска* Ој Девојче, Бело Ем Црвено
4-1 Various Развивај Горо Зелена
4-2 Наум Петрески* Изникнало Криво Крувче Медено
4-3 Наум Петрески*, Виданка В. Ѓорѓиевска* Димоице Мори, Танкој Тоде
4-4 Раим Баки* Три Години Стана
4-5 Виолета Томовска* Македонско Девојче
Written-By – Јонче Христовски*
4-6 Наум Петрески* Марие Дилбер Бела марие
4-7 Наум Петрески* Јовано, Јованке
4-8 Сузана Спасовска* Сношти Сакав Да Ти Дојдам
4-9 Виолета Томовска* Сестра Кани Брата На Вечера
4-10 Наум Петрески* Си Заљубив Едно Моме
4-11 Сузана Спасовска* Билбил Пее Во Градина
4-12 Круме Спасовкси* Кинисала Роса Ју Планина
4-13 Раим Баки* Фросино Моме Убаво
4-14 Виданка В. Ѓорѓиевска* Ајде Не Ти Личи, Дафино Моме
4-15 Наум Петрески* Три Години Кате Болен Лежев
4-16 Сузана Спасовска* Градел Илија Манастир
4-17 Виолета Томовска* Што Си Толку Лено Гајлелија
4-18 Сузана Спасовска* Пара Бели Киселец
5-1 Сузана Спасовска* Во Влашкото Маало
5-2 Сузана Спасовска*, Наум Петрески* Благуно Дејче Пожаранче
5-3 Виолета Томовска* Кој Што ме Чуе Да Пеам
5-4 Сузана Спасовска* Три Години Се Љубевме
5-5 Виолета Томовска* Останал Кољо Сираче
5-6 Various Антице Мори Душице
5-7 Наум Петрески* Сношти Минав Покрај Вази
5-8 Виолета Томовска* Да Сум Бистра Вода
5-9 Сузана Спасовска* Цреша Се Од корен Корнеше
5-10 Наум Петрески* 1903-та Година
5-11 Виолета Томовска* Што Кучиња Лаат
5-12 Маргица Антевска* Што Да Правам, Што Да Чинам
5-13 Виолета Томовска* Дојди, Дојди Калеш Море Димчо
5-14 Сузана Спасовска* Ајде Слушај, Слушај, Калеш Бре Анѓо
5-15 Сузана Спасовска* Петро Ле Пиле Шарено
5-16 Ивица Стојановски* Слегов Долу Во Визбата
5-17 Наум Петрески* Сум Се Родил Мераклија
5-18 Сузана Спасовска* Море Сокол Пие Вода На Вардарот
5-19 Наум Петрески* Црно Му Било Пишано На А. Турунџе
6-1 Виолета Томовска* Ајде Ред Се Редат Кочански Семјани
6-2 Сузана Спасовска* Болен Лежи Катил Ѓорѓи
6-3 Наум Петрески* Брала Мома Белој Ми Грозје
6-4 Сузана Спасовска* Кирјана Вино Продава
6-5 Сузана Спасовска* Секој Кој Го Видел Бабо Твоето Девојче
6-6 Виолета Томовска* Мост Ми Зидаја Девет Мајстори
Written-By – Васка Илиева*
6-7 Сузана Спасовска*, Наум Петрески* Нико Мори, Меанџико
6-8 Виолета Томовска* Од Битола Појдов
6-9 Наум Петрески* Ој Зелено, Зеленико
6-10 Виолета Томовска* Ој Ти Моме, Малој Моме
6-11 Наум Петрески* Параходот
6-12 Виолета Томовска* Пилето Ми Пее Рано На Сабајле
6-13 Наум Петрески* Праша Ли Тинке Мајка Ти
6-14 Сузана Спасовска* Промени Се Мила Мамо Пандора Девојка
6-15 Сузана Спасовска* Сите Девојчиња Мамо Се Мажија
6-16 Виолета Томовска* Сношти Минав Крај Рајската Градина
6-17 Сузана Спасовска* Што Грмеж Грми
6-18 Кристина Арнаудова* Туѓината Пуста Да Остане
6-19 Наум Петрески* Те Кажувает Илино Моме
6-20 Виолета Томовска* Кој Ти Ги Даде Тие Црни Очи
6-21 Various Пембе Оро (Инструментал)

Credits

 • Backing Vocals – Д. Георгиевски*, И. Стојановски - Фиц*, М. Антевска*, Миа Димовска*, Стево Чепишевски*, Венко Серафимов*
 • Backing Vocals, Tambourine – Насер Мустафа*
 • Clarinet – Зоран Крагуевски*
 • Creative Director – Венко Серафимов*
 • Design – Жарко Стојановиќ*
 • Kanun – Хусреф Саид*
 • Oud, Backing Vocals – Раим Баки*
 • Producer – Милка Герасимова*, Мите Димовски*
 • Tambura – Мефаил Сакип* (tracks: 5-14)
 • Violin – Менсур Саид*, Зоран Џорлев* (tracks: 6-11)
 • Written By – Traditional (tracks: 1-1 to 2-15, 2-17 to 2-20, 3-1 to 3-4, 3-6 to 4-4, 4-6 to 6-5, 6-7 to 6-21)

Notes

Antology Of Macedonian Chalga - Presened by Komercijalna Banka AD Skopje
Комерцијална Банка АД Скопје Ви Представува - Антологија На Македонската Чалгија

Организација: Здравко Ситновски - Ситна, Ивица Стојановски - Фиц
Мотив на насловната: Билјана Келкачковска (рачно изработен традиционален филигран-копче)
Related {tile} MP3 albums:
Contacts | Privacy Policy | DMCA
All rights reserved.
MP3.pro-tools.eu © 2018-2019